сряда, 22 декември 2010 г.

Успехът- целта, която оправдава средствата

Успехът - целта, която оправдава средствата

„Целта оправдава средствата”- това е цитат, който често можем да чуем. Но дали наистина е така? На този въпрос не може да се даде толкова лесен отговор.
Когато човек много иска да постигне нещо в живота си, той се бори до край. По пътя на борбата е принуден да използва всякакви средства за да достигне това, за което се бори. Ако ли не- каузата му е обречена на провал. И чак след като получи това, което иска той си дава сметка за изминатия от него път и средствата, с които си е послужил за да стигне до него. Но в крайна сметка щом е достигнал целта си, средствата, които е използвал по пътя към успеха са били напълно оправдани.
Понякога за да постигнеш даден връх в живота си, трябва да излъжеш или предадеш твой близък или познат. Тогава ти се чувстваш много зле, както и човекът, на когото си го причинил. Някой път това просто трябва да се случи, независимо от това, че трудно се преглъща от хората. Предателството и лъжата са най- мразените неща за нас, за това ако на някой му се наложи да го направи, трябва да има крайна цел,  която да е сигурен, че желае. В противен случай, ако няма ясна цел, губи ценни приятели и се чувства като предател и лъжец. За това е много важно човек да знае какво иска от живота и да се бори до край за него.
Цената на успеха в повечето случаи е скъпа, и трябва да преминеш много препятствия преди да я постигнеш.
За финал мога да кажа, че целта оправдата средствата и щом си тръгнал по пътя към успеха, трябва да стигнеш до край, но без да забравяш най- скъпите си същества, увлечен от амбиции!

2 коментара:

Общо показвания