вторник, 21 декември 2010 г.

Как да изберем подаръците за Коледа

Как да изберем подаръците за Коледа
Време е да започне подготовката за най-хубавия празник – Коледа и посрещането на Новата година. За да сме готови на време и подаръците да са опаковани. За да не превърнем подготовката в последния момент в мъчително задължение.
Ако планираме правилно посрещането на Нова Година ще бъде като в детството ни безгрижно и весело.
chr-gift
Не купувайте подарък, като за себе си
Избирайте подаръците с вкус, …. но не вашият!
Предметът, който ви харесва на вас, не означава, че ще се хареса на този за когото е предзначен.
Помислете какво би доставило радост на човека, за който избирате подарък. Ако някой харесва технически новости, няма да имате проблем с избора на подарък. Този, който обича музика ще се зарадва на нов албум. Този, който обича да готви – на кулинарна книга. А защо да не го изненадате с абонамент за новата година на любимото му кулинарно списание – списание „Меню“ или Good Food” е добра идея. А на приятелката – практична домакиня подарете вещ, която да използва всеки ден – силиконова форма за печене, форма за рязане на сладки, има куп малки неща с които да я изненадате.
Бъдете деликатни при избора на подарък
Парфюми и дезодоранти, бельо, можете да подарите само на най-близките си хора. Трудно е да избереш правилен аромат за човек, който не познаваш добре.
При избора на подарък за хора, чиито вкусове и предпочитания не познавате избирете неутрален подарък. Кошница с коледни вкусотии, кутия шоколадови бонбони и бутилка питие са неутралната класика.
Можете да подарите комплект от соли за вана или ароматни свещи – такъв подарък би харесала всяка жена.
Най-важното, не забравяйте за празника да изненадате у себе си! Вие сте човека, който знае най-добре какво искате да получите като подарък. И не е задължително да харчите много пари.
Съставете списък на подаръците
Преди да започнете подготовката за Коледа съставете точен план на действие. Какво можете да направите? Едно от най-важните неща е избора на подаръците.
Помислете какво искате да подарите, най-добре, е ако се спрете на два варианта за коледен подарък за всеки. Запишете вашите идеи на лист.
Определете сумата, в която да се ограничите, за да не купите нещо излишно.
Не оставяйте покупката на подаръците за последния момент. Ако нямате време можете да ги поръчате онлайн или по каталог. Но трябва да предвидите и времето за доставка.
Идея – още един списък, който можете да дадете на вашата половинка – на него напишете 3 или 5 неща, като оставите на неговата фантазия и желание да ви изненада само с един подарък от списъка на споделените желания.
Идея – писмото до Дядо Коледа – пишат го децата и порастналите деца. Превърнете писането на писмото до добрия старец в игра и забавление с вашите деца. Нека го нарисуват, нека сами кажат дали са слушали през годината, така ще бъдат критични и към себе си и към желаните подаръци. И наблюдавайте в Коледната нощ по искрящите им от радост и емоции лица как се радват на желания и очакван подарък.
Ефекта на опаковката
Важно е какво подарявате, но толкова важно е и как го подарявате. Хората се посрещат по дрехите, а подаръка – по опаковката. Не е задължително да ползвате ателиетата за опаковки в големите молове, макар, че там винаги има свежи идеи.
Може да опаковате подаръка оригинално и сами.
Никога не „тествайте“ подаръка – не отваряйте опаковката, не четете книгата, защото така видът на ново, специлано за теб, ще се изгуби и подаръка няма да бъде оценен, така както на вас би ви се искало.
Оригиналност
Да намерите уникалният, точният подарък не е лесно. Затова можете да го направите сами – тогава в него ще бъде вложено вашето желание, време, умение … ще има от онова очакване на Коледа, което прави магии.
Какво можете да приготвите кутия с домашни сладки, коледен сладкиш и да го опаковате, дори само една червена панделка е достатъчна.
Ако можете да плетете – чифт ръкавици или шал от мека вълна биха били чудесен подарък.
Можете да подарите цвете, което сте аранжирали в красива кашпа.
Ако познавате човека добре и знаете неговите съкровени желания можете да го изненадате с екскурзия, карта за фитнес, спа проецедури или скок с парашут.
Как да подарявате и получавате подарък
Дайте подаръка, без да питате дали го харесват. Не бъдете нетърпеливи за поток от думи на одобрение, ще разберете по изражението на лицето на човека.
Ако на вас не ви харесва това, което са ви подарили, очаквали сте друго или не ви допада, опитайте се да не показвате разочорованието си.
Не отлагайте да разопковате падаръка по-късно. Така проявявате неуважение към човека, който е ви е дал част от своето време и желание.
Коледа е … Нека бъдем по-добри, по-усмихнати и да се забавляваме!

5 коментара:

  1. Interesna tema. Pomogna mi da izbera podaryk.

    ОтговорИзтриване
  2. Браво!
    Много хубава статия!

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятна статия... дано има повече мъже с такъв тип мислене, желание и отношение към приятелството и доставянето на удоволствие и радост на другите хора.
    Поздравления и много успех на автора!

    ОтговорИзтриване
  4. Хей пич, имаш ли си гадже...:))))?

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви за хубавите думи. :)

    ОтговорИзтриване

Общо показвания