петък, 28 януари 2011 г.

PSP 2 ?

След демонстрацията на PSP2 Sony решиха да споделят с аудиторията купища информация. В новата портативна конзола има вградени Bluetooth, GPS, електронен компас и Sixaxis функция. Игрите най-после ще спрат да се издават на UMD носител, а ще ползват по-популярните флаш карти.

Сред заглавията, които ще бъдат издадени с излизането на конзолата, са Killzone, Reality Fighters, LittleBigPlanet, Wipeout, Resistance, Uncharted, Call of Duty, Hustle Kings, Broken и Hot Shots Golf. Uncharted бе демонстриран по време на срещата в Токио и шефът на Sony Computer Entertainment Worldwide Studios Shuhei Yoshida показа как управлява Nathan Drake едновременно с аналоговия стик, бутоните, тъч скрийна и дори тъч сензора на задната част на устройството. Играта изглежда точно толкова добре, колкото и на „голяма“ конзола, което потвърждава слуховете, че PSP2 ще конкурира Playstation 3 и Xbox 360, що се отнася до графика.

Въпреки очевидния разход на енергия, слуховете са, че новата портативна конзола ще издържа до 5 часа без зареждане. Цената за това чудо на съвременните технологии все още не е обявена, но е потвърдено, че тя „няма да е $599“. Дали това значи, че ще е повече или по-малко от $599, ще разберем в края на годината, когато конзолата се появи в Япония. За останалите региони все още няма информация.

В „още по темата“ можете да видите компаниите, които са потвърдили участието си в производството на игри за PSP2.

 


 


 


1 коментар:

Общо показвания