събота, 8 януари 2011 г.

Каква игрална конзола да си купим?

Когато съберем достатъчно пари, и ни остава да изберем конзолата, идва най- големият проблем- изборът. В тази статия ще обобщя основните плюсове и минуси на някои конзоли, и се надявам да ви помогна в избора.
PS3
PlayStation 3, Е конзола за така наречения хард- гейминг. Тоест, ако искате конзола, на която да изигравате много игри и да прекарвате часове пред телевизора- това е правилният избор. Цената на PS3- то включва и уникалният Blu-R плейр, който ви позволява да гледате филми със кристално качество. Игрите за PS3 са със страхотна графика. Има Wi Fi, което ви позволява да играете онлайн или да сърфирате в нета. Като цяло това е много добър избор ако желаете яко бозене.
PlayStation 2- класика! Това е най- продаваната конзола в света, за която за жалост вече не излизат нови игри. Конзолата е много евтина, в сравнение със новият си предшественик. Графиката не е на толкова добро ниво, но при положение, че конзолата е от 2004, няма какво да се оплюва. Повечето игри за нея са със прилична графика. На PS2- то също може да гледате филми, но с нормално качество. Ако желаете евтина и добра конзола, ви препоръчвам тази. На ниска цена, получавате много забавление сами или с приятели.  Разликата с PS3- то, е в това, че PlayStation 2 няма Wi Fi и Blu- R. Още една разлика е в процесорите, PS3 има повече от PS2, което ви позволява да играете по- хубави игри. 
PlayStation Portable- името казва само по себе си каква е тази конзола. Ако мога така да се изразя, това е преносима PS2- йка с която имате възможност да сърфирате из нета, да говорите и пишете по скайп и да подкарвате куп други програми. Малката конзолка има страхотни заглавия, заради които си заслужава да отделите средства. Удобна, малка, компактна- вие можете да я ползвате когато и където пожелаете. Графиките на игрите са много добри, като се има в предвид големината и процесорите. Аз лично имам такава и съм страшно доволен. 
Xbox360 е подобен на PS3, но е по- стар. При него също има хитови заглавия. Джойстикът нна " кашона" е по- удобен в сравнение с този на PS3. За него има хак и можете да си сваляте игри от интернет без да заплащате за тях, докато за PS3 още работата е колеблива. Тази конзола също е за хард- гейминг. Лично аз не ви препоръчвам кашона, а PS3- то. Xbox- а е на почти същата цена като PS3- то, но ви предлага по- малко услуги в сравнение с него.

Nintendo Wii- конзолата за забавлението. Наричам я така неслучайно. Първо, конзолата има 2 безжични джойстика, които не приличат на обикновените джойстици на Sony. Когато хванете джойстика, той има сензори за движение и може да играете тенис, бокс и всякакви спортове все едно, че наистина играете, защото по време на игра ви се налага да правите удари със джойстика в ръка за да ви отчете точки и т.н
Nintendo Wii е на прилична цена, и ако искате да си купите конзола за забавлени, не се чудете- това е правилният избор!


8 коментара:

  1. Мне, не мисля че PS3-ката е по добра от кашона. Аз моя го взех чисто нов Arcade за 359 лева (сигурно последната бройка Arcade в България, понеже навсякъде количествата бяха изчерпани )от метро, докато цената на една нова PS3-ка е около 600 лв. И наистина джойстика на кашона е по - удобен. Недостатъците на Xbox-a е, че за мултиплейър (т.н. LIVE) се плаща - около 40 лв за 3 месеца и 100 за 1 година + 2 месеца подарък и това, че има риск от бан на конзолата, който често се получава при некултурно поведение спрямо другите играчи, т.е. да ги псувате и ако сте с хакната конзола и ви разберат от "Microsoft"

    ОтговорИзтриване
  2. Точно за това банване от Live съм написал, че по- добрият вариант е PS3. Като добавим и Blu- R player- a, нещата клонят към PS3 ( поне за мен).

    ОтговорИзтриване
  3. От тези лично аз предпочитам пс3- то.

    ОтговорИзтриване
  4. PS3 e най-добре , но пък е най-скъпо :|

    ОтговорИзтриване
  5. Е и аз клоня към пс3 ма тоя джойстик не е от най удобните на кашона е много по удобен но все пак предпочитам пс3

    ОтговорИзтриване
  6. Ъммм PS2 е от 2000, не от 2004. Иначе добра работа :)

    ОтговорИзтриване
  7. Казва се Blu-Ray а не Blu-R... И това, че бокса е малко по-стар от PS3-то няма никакво значение... Повечето игри, който излизат са мултиплатформени и са еднакви и на двете конзоли.

    ОтговорИзтриване
  8. Даже мултиплатформените игри има по-добра графика на бокса,въпреки че хардуерно е по-слабо.Просто на никой не му се занимава с Cell технологията на PS3 (само някой студия на Сони при екслузивни заглавия-GOW 3,UN 2).Blu-ray не смятам че е предимство,защото цената на bly-ray дисковете още е висока,пък може да се свалят филми с високо качеството от тракерите и в XBOX LIVE има специална секции с филми с най-новите филми в 1080P без да сваляш нищо срещу скромната цена от 10 лева.(един нов Bly-ray е около 50).Като добавим и по евтината конзола,MS печелят.

    ОтговорИзтриване

Общо показвания