вторник, 4 януари 2011 г.

Актьорите в " Стъклен Дом"


Калин Врачански (Камен) е роден на 09 юни 1981 г. Участва в постановката "Волпоне" в Народен театър "Иван Вазов", както и в постановките "Ревизор", "Четири стаи", "Принцеса Турандот", "Грозният" и "Суматоха" в театър "София". Участва във филма "Още нещо за любовта" на режисьора Магдалена Ралчева, чиято премиера по кината ще бъде в средата на 2010 г. Завършил е НАТФИЗ в класа на проф.Здравко Митков.   


Юлиан Вергов (Николай) е роден на 15 юли 1970 г. Играе в Народен театър "Иван Вазов" в редица постановки: "Козата или коя е Силвия", "Крал лир", "Отело", "С любовта шега не бива", "Крадецът на праскови", "Идеалният мъж", "Дон Жуан", "Балът на крадците". Играе една от главните роли в "Мисия Лондон", чиято премиера предстои през пролетта. Участвал е още във филмите "Шивачки", "Прогноза", "Пътуване към Йерусалим" и много други чужди продукции. Завършил е театрален колеж "Любен Гройс" при професор Цветана Манева. Обвързан е, има едно дете.          


Елена Петрова (Боряна) е родена на 01 ноември 1975 г. В момента играе в постановките "Благородният испанец" и "Големанов" в театрална формация "Мелпомена", "Осъдени души" в Народен театър "Иван Вазов". Снимала се е във филмите "Козият рог", "Пътуване към Йерусалим", някои американски продукции и др. Участвала е в сериала "Хайка за вълци".  Заедно с Митко Павлов беше водеща на втория сезон на най-успешното танцувално шоу "Dancing Stars" по bTV. Завършила е театрален клас към театралнатa трупа "4 х С".Омъжена с две деца. 


Яна Маринова (Елена) е родена на 17 август 1978 г. Позната на българската публика като телевизионна водеща, както и от няколко български сериала. Снимала се е в американски продукции, където е изпълнявала много екшън и бойни сцени. Позната е й като участничка в третия сезон на Survivor - Островите на перлите. Игаре в популярен немски сериал "Ласко", който се излъчва и по телевизия RTL. Има висше икономическо образование. 


Стефка Янорова (Ваня) родена на 16 октомври 1969 г. В момента играе в постановките "Трамвай желание" в театър "Българска армия", "За вредата от тютюна и други шеги" в театър "Сълза и смях", "Невинните" в "199", както и в Сатиричен театър "Алеко Константинов" в постановките "Опасни желания" и "Тапетите на времето". Участвала е в сериалите "Дунав мост", "Людмил и Руслана", "Патриархат". Снимала се е във филма "Мисия Лондон", чиято премиера предстои през пролетта на 2010, "Опашката на дявола", "Врабците през октомври" и др. Завършила е НАТФИЗ в класа на професор Крикор Азарян. Омъжена е, с едно дете. 



Красимир Ранков (Антон) е роден на 2 октомври 1951 г. Зодия Везни. В момента играе в постановката "Любовни писма" в театър "Възраждане". Режисьор е на нова компилация на "Големанов" и "Службогонци", в която участват Стоянка Мутафова и Славчо Пеев - поставена от Пътуващ театър. Играл е 13 год. в Сатиричен театър "Алеко Константинов". Участвал е в сериала "Дунав мост", както и във филмите "Вчера", "Изток запад" и др. Завършил е НАТФИЗ в класа на проф. Надежда Сейкова. Има син и дъщеря.



Бойко Кръстанов (Дани) е роден на 21 декември 1987 г. Студент е 4-ти курс в НАТФИЗ при професор Здравко Митков. Играе в НАТФИЗ в "Заминавам" и "Рент", както и в Младежки театър в "Смъртта и дявола" – камерна сцена. Снимал се е във филма "Лов на дребни хищници", чиято премиера предстои през 2010.




Луиза Григорова (Александра) – родена на 07 юни 1990 г. Студентка първи курс в НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков. Работила е като модел, снимала се е в много фотосесии и реклами. 



Радина Кърджилова (Сиана) – родена е на 17 юни 1986 г. Завършила е НАТФИЗ през 2009 г. в класа на проф. Пламен Марков и Ивайло Христов. В момента играе в постановките "Пухения" и "Самотния запад" в Модерен театър. Снимала се е във филма "Тилт", чиято премиера ще бъде в средата на 2010 г.

Георги Кадурин (Христо) е роден на 27.01.1955 г. От 2008 г. е в трупата на театър "Българска армия". Играе в постановките "Амадеус", "Дон Карлос", "Вуйчо Ваньо", "Гардеробиерът", "Колекцията". Преподавател е в НАТФИЗ "Кр. Сарафов", НБУ и Югозападен университет. Преди това в продължение на 9 години е директор и актьор в Младежкия театър. Може да го гледаме в спектаклите на Театъра на Армията "Колекцията", "Да отвориш рана", "Игра на любовта и случая", "Десет малки негърчета", "Тя в отсъствие на любов и смърт", както и в постановката на Сатирата "Още веднъж отзад". 
Като дете Жоро Кадурин живее в Якоруда. Баща му Иван Кадурин е професор и в продължение на 25 години директор на Института по дървообработване в Пазарджик. Почти всички любими неща на актьора са от детството му. Баба му откъм майчина линия живее в Банско и умира на 90 години. "Беше най-мъдрият човек - никой не я чуваше да говори излишни неща." Като малък го пращали през лятото при нея. Георги Кадурин е и прославен готвач. Прави капама по оригинална банскалийска рецепта, наследена от майка му, която пък я наследила от своята майка. Самият той никога не е правил диети. Ходи на репетиции с колело до театъра и вечер се връща след представление с него. От 20 години го прави без изключение.
Явор Бахаров (Хари) е роден на 12 юли 1985 г. в София и през 2009 г. завършва НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков и Ивайло Христов. Брат е на актьора Захари Бахаров и се подготвя за не по-малка слава… "Пухеният" по Макдона е дипломният му спектакъл, а последната му водеща роля в театъра е в "Самотният Запад" – пак по Макдона. Постановката е библия за тийнейджъри, учи какво е омраза и на какво са способни разкаянието и прошката. В скоро време ще видим и големия му дебют в киното – Явор играе водещата роля във филма "Тилт". В стъклен дом Явор е в ролята на Хари.
Асен Блатечки (Чарли) е роден на 22 март 1971 г. В момента участва в постановките "Секс, наркотици и рокендрол" и "Побъркани от любов" в „Модерен театър". В театър "Сълза и смях" Асен играе във "Вражалец", "Бардак", "Капитал". Снимал се е в много български и американски продукции – "Прогноза", "Шивачки", "Мила от Марс", "Отвъд чертата", "Ярост", "Печалбата", "Леден сън" и др. Последният филм, в който Асен е участвал и чиято премиера предстои до края на годината, е на режисьора Ивайло Христов – "Стъпки в пясъка". В "Механикът" актьорът си е партнирал с Долф Лундгрен, в "Кодът" с Антонио Бандерас, а в "Нинджа" със Скот Аткинс.
Асен Блатечки е завършил НАТФИЗ през 1996 г. в класа на Стефан Данаилов.


Източник- http://www.btv.bg/seriali/glass-home/aktiori

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Общо показвания